Romana
English
 
deroni logo 60 de ani de traditie
home About Deroni Deroni Products Rice Recipes Health and Nutrition World of Rice
nutrition
balanced diet
eat healthy
healthy life
nutrition label
 

nutrition facts

Pe langa grau, orezul (Oryza sativa) este cea mai populara cereala din lume. O dieta sanatoasa include un consum regulat de orez, din cauza proprietatilor sale nutritionale excelente..

Beneficiile pentru sanatate ale orezului stau in proprietatile continute de cereale: orezul decojit contine proteine??, carbohidrati (in special amidon), minerale si vitamine.

Proteinele continute de cereale de orez sunt mai mari decat cele continute de cereale, avand o valoare mai mare biologica, din cauza aminoacizi esentiali continuti.

Orezul este o sursa naturala de aminoacizi, care contribuie la dezvoltarea muschilor puternici.

Organismul uman poate absorbi 86% din proteinele continute in cereale de orez. Acest lucru se datoreaza faptului ca orezul are rata de asimilare ridicata, la orice varsta. 

Nutritionistii plaseaza orezul in categoria celor care reduc stresul, datorita carbohidratilor, complexului B de vitamine si magneziului.

Nutritionistii recomanda o dieta echilibrata, bogata in orez, pentru ca nu are colesterol. Consumul regulat de orez este un beneficiu foarte important pentru sanatatea dumneavoastra.

Consumat frecvent, orezul ofera doza necesara de calciu si saruri minerale cu efecte pozitive asupra dezvoltarii si pastrarii sanatoase a structurii oasoase.

Usor si rapid de digerat, bogat in fier, o portie de orez va poate ajuta sa recapatati vigoarea imediat.

Fierul este esential pentru o alimentatie echilibrata. O dieta cu un continut scazut de fier afecteaza buna functionare a organismului, cauzand dureri de cap, anemie, oboseala.

Orezul nu contine grasimi trans. Aceste grasimi sunt periculoase, deoarece acestea cresc nivelul de colesterol.

Orezul reprezinta o sursa importanta de vitamina B complex, care asigura functionarea corespunzatoare a creierului, prin cresterea puterii de concentrare si mentinerea unui sistem nervos sanatos.

Orezul nu contine sare in forma sa naturala si nu contine nici gluten.

Orezul nu are colesterol si are un continut scazut de grasimi.

Orezul este o sursa importanta de carbohidrati, data prezenta amidonului si a celulozei.

Usurinta digestiei orezului depinde de structura de amidon.
Amidonul de orez se prezinta sub forma de granule foarte mici (2-10 microni), care sunt mai usor de distribuit pe peretele gastric, prin urmare, pot fi usor defalcate de sucuri gastrice. Acest proces este sustinut de nivelul scazut de lipide.

Digestia rapida si usoara a orezului ofera un sentiment de usurinta, fara nici un disconfort.

Orezul si produsele pe baza de orez, in absenta riscurilor de contaminare incrucisata, reprezinta hrana cea mai potrivita pentru cei care sufera de boli ale intestinului.

Orezul contine proportia corecta de sodiu si potasiu: continutul scazut de sodiu, corelat cu cel ridicat de potasiu ofera caracteristici benefice pentru controlul tensiunii arteriale.



   
Acasa | Despre | Produse | Colectia de retete | Sanatate & Nutritie | Lumea orezului